BOA’s doen hun werk goed

Foto:

In het “Jaarverslag Toezicht en Handhaving” laat het college weten over 2014 tevreden te zijn, vooral over de samenwerking met Barneveld en Scherpenzeel. In het algemeen zijn de toezicht- en handhavingsdoelstellingen gehaald.

Drank en Horecaverordening
De nieuwe verordening is nu een jaar geldig en daar was vooraf veel over te doen, vooral over de vraag of sportkantines de commerciële horeca voor de voeten loopt. Daarom zijn schenktijden afgesproken en na een jaar blijken daar nauwelijks problemen te zijn ontstaan.
Het aantal drankketen lijkt niet toe te nemen, maar de ontwikkelingen worden samen met de politie zo goed mogelijk in de gaten gehouden.

Overlast
Door de samenwerking met de twee andere gemeente kan er meer toezicht uitgeoefend worden. Alles bij elkaar waren er in 2014 425 meldingen en verzoeken om handhaving. Dan ging het over parkeeroverlast, hondenoverlast, illegaal gedumpt afval, geparkeerde caravans en aanhangers.

Parkeren
De boa’s lopen dagelijks hun rondje en deelden in 2014 705 parkeerboetes uit. Dat waren er minder dan in 2013 (755). Voor veel voorkomende overlastfeiten werden 580 bekeuringen geschreven (in 2013: 562). Er werden in 2014 veel minder waarschuwingen uitgedeeld: 929 tegenover 1423 in 2013.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen