NOV: parkeren moet echt anders

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Volgens de NOV regent het nog steeds klachten over het nieuwe parkeersysteem. De winkeliersvereniging dringt in een brief aan het college aan op veranderingen.

De negatieve invloed van het nieuwe parkeren op het stadsbezoek is groot en daarom moet er nodig wat veranderen. Het kan volgens de NOV niet zo moeilijk zijn er een klantvriendelijk systeem van te maken, waarbij eenvoudig achteraf ( en zonder extra kosten) betaald kan worden.

Daarnaast dringen de winkeliers er op aan te experimenteren met twee uur gratis parkeren. Dat voorkomt misschien, dat consumenten niet de benen nemen naar omliggende gemeenten, waar het parkeren gratis is: Putten, Amersfoort Vathorst, Bunschoten-Spakenburg of Leusden. De NOV hierover: “Wij zien natuurlijk wel in dat gratis parkeren grote gevolgen met zich meebrengt voor de Nijkerkse begroting en u wellicht voor een probleem plaatst in relatie tot Aprisco, die nu de bouw van een nieuwe garage afrondt. Maar een experiment met de eerste twee uur gratis parkeren, in combinatie met een blauwe zone, zoals dat ook andere gemeenten is ingevoerd, verdient wat ons betreft serieus onderzoek.”

Wij hebben de geschiedenis van het nieuwe parkeerbeleid op nijkerk.nieuws.nl voor u op een rijtje gezet
02-04-2014: Toekomstparkeren: acheraf betalen

10-07-2014: Betaald parkeren blijft

08-09-2014: Betaald parkeren verandert in 2015

30-10-2014: Afschaffen betaald parkeren veel te duur

25-11-2014: Parkeren betalen makkelijker

30-12-2014: Een parkeertarief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen