expeditie Zuid-Amerika ingeënt

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Eind april vertrekt expeditie Zuid-Amerika. De voorbereidingen zijn in volle gang. Afgelopen week werden de leerlingen  in de Nije Veste ingeënt.

2015-03-06 expeditie corlaer lima 06Als eerste kregen de leerlingen uitleg over de gevaren van Peru. Wat kunnen ze wel drinken of eten? Waar moeten ze op letten? Kunnen ze kraanwater drinken? Nee dus. Daarna waren de prikken aan de beurt. Voor sommige leerlingen was het de eerste keer, anderen hadden er al meerdere gehad. Het ging allemaal soepel en iedereen is met een goed gevoel vertrokken.

Expeditie Corlaer
Net zoals de afgelopen jaren, zullen ook dit jaar 7 teams zich gaan inzetten voor een goed doel of initiatief in het verre buitenland. Door deze ervaring groeien leerlingen in hun vaardigheden en maatschappelijke betrokkenheid: een belangrijke doelstelling vanuit de christelijke visie van de school.

2015-03-06 expeditie corlaer lima 01Eén van deze zeven teams van Expeditie Corlaer is Expeditie Zuid-Amerika. Deze expeditie reist 21 april af naar Peru, samen met stichting Yuyayu. In Peru gaan wij meehelpen met het renoveren van de school en de speelgelegenheden. Ook zullen wij de tuin op orde brengen. Op dit moment zijn wij nog hard bezig met de voorbereidingen en geld op te halen. Er moet nog veel geld worden opgehaald om ons doel te realiseren en de schoolkinderen te kunnen helpen. Expeditie Zuid-Amerika is te volgen op Facebook en Twitter.

Acties
De leerlingen hebben al verschillende acties georganiseerd. Zo hebben ze bij Curves een sportmarathon gehouden, kerststollen verkocht en op kerstmarkten gestaan. Ook komt er een “fundraising dinner” aan en gaan we een bingo houden.

Hebt u nog een leuke klus voor ons of wilt u ons eventueel sponsoren? Dan kunt een leuk bedrag storten op ons rekeningnummer: NL33RABO0347869009 T.n.v. Corlaer College te Nijkerk. O.v.v. Expeditie Zuid-Amerika, of een mail sturen naar [email protected]

bijdrage van Charlotte Blokhuis

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen