Potgrondactie COEN levert €4700,- op

De potgrondactie van stichting COEN heeft dit jaar het mooie bedrag van €4700,- opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van een verzorgingshuis in Roemenië, waar zo’n 50 kansarme Roma-kinderen opgevangen worden.

Rond 8.30 uur kwamen de eerste vrijwilligers uit de Grote Kerk & de Opstandingskerk, De Fontein en De Kandelaar bij de Opstandingskerk om hun karren vol te laden met zakken potgrond en koemestkorrels. Toen vele wagens geladen waren, was het tijd voor een bak koffie met ontbijtkoek. Toen de zaal flink vol was -er werden zo’n 90 mensen geteld- opende Evert Gardebroek met Bijbellezing en gebed.

Daarna trokken de verschillende teams de wijken van Nijkerk in om de potgrond en koemestkorrels aan de man te brengen. De zon brak al snel door, waarna het echt lente-achtig aanvoelde. Dat kwam ook ten goede aan de verkoop. De karren waren spoedig leeg, zodat men terugkeren moest naar de Opstandingskerk om opnieuw te laden

Daar aangekomen werden de vrijwilligers voorzien van koffie, brood, worst en erwtensoep. Er was weer aan alles gedacht door de dames van de catering. Toen iedereen weer gesterkt was door het voedsel, ging de verkoop verder.

Sommige teams trokken er zelfs voor de derde maal op uit, maar rond 13.00 uur waren alle zakken potgrond op. De Nijkerkers zijn weer voorzien van potgrond en mestkorrels, dus ze kunnen weer in de tuin aan de slag en van de lentezon genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen