Nijkerk in oude foto’s bestaat twee jaar

Foto: rechtenvrij

Vandaag is het twee jaar geleden dat de Facebookpagina Nijkerk in oude foto’s opgericht werd. Inmiddels staan er zo’n 2000 foto’s online die het Nijkerk van vroeger laten zien.

De pagina startte op 12 maart 2013, zo’n tweeënhalve week voordat Nijkerk officieel 600 jaar stadsrechten had. Nijkerks geschiedenis stond natuurlijk volop in de belangstelling bij de viering van dat feit. Maar ook toen het eeuwfeest voorbij was, bleef de pagina onverminderd stijgen in populariteit. Na twee jaar volgen 3200 mensen de pagina.

2015-03-11 oud nijkerk Holkerstraat (3)

Dat Nijkerk in oude foto’s leeft onder de Nijkerkers, blijkt telkens weer uit alle reacties op Facebook. Al heel wat prachtige herinneringen en verhalen werden verteld. Men denkt met weemoed terug aan vroeger en vraagt zich af waarom er zoveel verdwenen is van het oude Nijkerk.

In 2013 en 2014 werd Nijkerk in oude foto’s door de organisatie van de Nijkerkse Sleepbootdagen, uitgenodigd om op de havenmarkt een kraam in te richten. Een nieuwe mijlpaal werd enkele weken geleden bereikt, toen De Stad Nijkerk een nieuwe rubriek startte in de krant. Wekelijks wordt nu een oude foto geplaatst, met daarnaast een foto van diezelfde plek anno 2015.
Het enorme aantal van 2000 oude foto’s die nu op Facebook geplaatst zijn, kon alleen maar bereikt worden dankzij de vele ingezonden foto’s. Honderden foto’s kwamen tevoorschijn uit fotoalbums en letterlijk ‘uit de oude doos’ van zolder.

2015-03-11 oud nijkerk Langestraat (19)

Toch moeten er nog veel meer foto’s te vinden zijn op de Nijkerkse zolders. Iedereen die wil bijdragen aan de Facebookpagina, wordt van harte uitgenodigd oude foto’s in te sturen via het e-mailadres [email protected].

bijdrage van Matthias van Bloemendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen