Over het nieuwe parkeren is vooraf overlegd met NOV

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Gratis parkeren zal er niet voor zorgen, dat er meer mensen naar de binnenstad komen. Dat vindt B&W op basis van experimenten onder andere in Ede. Toch zal het college over een half jaar een evaluatie uitvoeren.

In antwoord op vragen van de VVD ontkent het college, dat de meters traag werken. Begin februari heeft leverancier TMC de nieuwe automaten getest. “Er is geconstateerd, dat de snelheid van het Dip&Go systeem bij juist gebruik niet langer of korter is dan verwacht mag worden”, aldus het college. Het is gewoon een kwestie van wennen.

Het college somt nog maar eens op, waarom het allemaal anders moest met het parkeren. Het legen van de oude inbraakgevoelige parkeerautomaten kost jaarlijks 20.000 euro. Bovendien wordt er overal steeds minder contact betaald. In plaats van met geld betalen kan er nu met de pas betaald worden.

Als vervanger van de Real Time Parkeerkaart is het belparkeren ingevoerd. Daarvoor is gekozen, nadat alternatieven (automaat met slagboom en automaat met camera) om verschillende redenen niet haalbaar bleken. Bovendien is het belparkeren in veel gemeentes gemeengoed. Dat is allemaal met de NOV en de regiegroep binnenstad in een parkeerpanel besproken.

Tot slot merkt het college op, dat de parkeer inkomsten in januari net lager waren dan in januari in 2014, ondanks dat er geen boetes uitgedeeld werden (als je niet betaalde). Het college: “Hieruit blijkt, dat er van een terugloop van bezoekers geen sprake is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen