Hoezo anders? Golfclinic voor jongeren met een niet-zichtbare beperking

Foto: Judith Terken

Golfvereniging De Hoge Kleij organiseert in samenwerking met Together4Adventure Golfclinics voor kinderen met een beperking op 3, 10, 17 en 24 juni van 18.00 – 19.30. Op deze manier wordt niet alleen de reguliere jeugd enthousiast gemaakt voor de golfsport, maar wordt de golfsport in Nederland voor het eerst ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een niet-zichtbare beperking.

Via een voortraject dat plaats vond op Accent Nijkerk onder begeleiding van Buurtsportcoach Paul Prins en SPH-Stagiere Leonore van Kranen, zijn jongeren enthousiast gemaakt voor de golfsport. Een selectie van 2 x 5 kinderen zal mee kunnen doen aan de 1e golfclinic die plaats vindt op De Hoge Kleij gegeven door golfpro Robert van Kranen.

Jongeren horen niet in een social isolement te raken of te vereenzamen. Ze hebben het recht op te groeien in vriendschap en zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn. Jongeren die opgroeien tot evenwichtige volwassenen zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een samenleving en toekomst in vrede. Die generatie heeft vrienden nodig. Together4Adventure wil die vriendschap bieden, samen met elkaar. Together4Adventure heeft als doel jongeren met een beperking te leren plannen en organiseren om samen een social netwerk op te bouwen om zo de integratie tussen jongeren met en zonder beperking te vergroten. Hun zelfredzaamheid zo te vergroten om zo zelfstandig mogelijk mee te doen aan de maatschappij. Omdat bij deze jongeren niet te zien is dat ze kwetsbaar zijn, ondervindt deze vergeten groep onbegrip van de buitenwereld.
Door de jongeren hun grenzen te laten verleggen, deel te nemen aan sport- en andere activiteiten, en zelf vriendschappen aan te gaan, geeft Together4Adventure deze jongeren geloof in eigen kunnen mee. Zo raken zij gemotiveerd iets te bereiken in het leven. Together4Adventure maakt jongeren vertrouwd met alle facetten van het sociale netwerken. Dat vereist doorzettingsvermogen, samenwerking en en verantwoordelijkheid nemen!

Opgeven bij Judith Terken.
Judith is oprichter van Together4Adventure; Projectgroep onder Stichting Meedoen Mogelijk Maken die beschikt over CBF-Keurmerk en ANBI-status. Together4Adventure helpt jongeren op eigen kracht en vanuit eigen regie hun sociale netwerk te versterken, zodat zij zelfstandiger kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Locatie: de Hoge Kleij, Loes van Overeemlaan, 3832 RZ Leusden 16, Amersfoort

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen