Ongeval op A28, drie gewonden

Foto: 112 Persfotografie

Net na middernacht zijn op de A28 twee auto’s tegen elkaar aangereden.

Een van de auto’s schoot daarbij over een sloot het weiland in. De ander kwam een eind verderop tot stilstand. Drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De rijksweg werd voor onderzoek een tijd afgesloten.

6412601
6412601

 

Een 27-jarige bestuurder uit Stein is aangehouden voor mogelijk rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van het verkeersongeval.

Getuigen verklaarden dat de verdachte bestuurder te hard reed en dat hij daarbij meerdere voertuigen aan de kant probeerde te drukken met een aanrijding tot gevolg. De auto van de verdachte kwam waarschijnlijk tegen de vangrail, schoot over de weg en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De aangereden auto, met daarin twee mannen uit IJsselstein (24 en 28 jaar), sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in de berm terecht. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Een eerste onderzoek wees uit dat de verdachte onder invloed was. Nader onderzoek moet uitwijzen van wat exact. De man uit Stein werd aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen