Bewoners Doornsteeg onderhouden openbaar groen

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Dat staat in de notitie “Collectief beheer openbare ruimte Doornsteeg”. Het college denkt, dat daardoor de sociale cohesie en betrokkenheid in de wijk zal vergroten.

Voorwaarde is wel, dat de gemeentelijke groencoördinator de deelnemers steeds op de hoogte houd, waarmee – naar verwacht- de motivatie om mee te blijven werken overeind blijft. De gemeente start een communicatie-offensief om de bewoners achter dit idee te krijgen.

Er zijn straks voor de Doornsteegbewoners vier mogelijkheden om mee te doen. Er komt een buurttuin/moestuin en je kunt het groen in je naaste omgeving zelf bijhouden. Daarnaast heeft de IVN gevraagd fruitbomen te planten, maar die vergen wel extra onderhoud.Dat moet dan ook door buurtbewoners worden gedaan.  Als laatste wordt onderzocht, of een schaapskudde ingezet kan worden om het gras kort te houden.

Overigens is succes niet gegarandeerd. “Zelfbeheer” op andere plekken in Nijkerk gaat lang niet altijd goed, bijvoorbeeld omdat het beheer na een tijd door gebrek aan motivatie aan wijkbeheer terug gegeven worden.

Dossier: Doornsteeg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen