B&W tevreden over “Aantrekkelijk Nijkerk”

Foto: werkgroep binnenstad

In een brief aan de raad spreekt het college met loevende woorden over het visiedocument “Aantrekkelijk Nijkerk”, dat onlangs gepresenteerd werd.

Het college: “Er is door de werkgroepen binnenstad veel werk verzet en daarvoor verdienen alle betrokkenen een groot compliment! Deze inzet heeft geleid tot een gedegen document, dat een goede visie bevat op de ontwikkeling van de Nijkerkse binnenstad.”

B&W is niet alleen tevreden over de inhoud, maar ook over het proces. Het is de omgedraaide wereld: niet een document van de gemeente, waarop de samenleving mag schieten. Nee, een document dat door de samenleving is opgesteld. B&W: “Wij kunnen aansluiten bij de initiatieven vanuit de samenleving en verantwoordelijkheid voor de invulling van beleid, binnen helder gestelde kaders, overdragen aan belanghebbenden en deskundigen in de samenleving.“

een van de eerste dingen is het oprichten van het BIZ (bedrijveninvesteringszone). Dit plan ondersteunt het college van harte. Bovendien komt B&W met een aanpassing van gemeentelijk ruimtelijk en verkeersbeleid in lijn met de visie. Als derde actiepunt heeft het college opgeschreven met varianten voor het huis van de stad op de plek van de voormalige Jumbo te komen. De gemeenteraad moet natuurlijk wel met alle voorstellen, die nu ontwikkeld worden akkoord gaan.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen