Onderzoek naar verduisterde auto afgerond

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

De politie in Nijkerk heeft een onderzoek naar de verduistering van een auto en meerdere gevallen van tanken zonder te betalen afgerond. Een 27-jarige man uit Enschede en een 42-jarige inwoner van Leeuwarden zullen zich in januari voor de rechter moeten verantwoorden.

In de zomer van 2014 deed een Nijkerkse autohandelaar aangifte nadat een onbekende man bij hem een auto wilde kopen en een proefrit maakte. De auto verdween echter spoorloos en de aspirant koper liet zich evenmin zien. Het rijbewijs dat hij als onderpand had achtergelaten bleek vervalst. Bovendien verschenen er binnen de kortste keren aangiftes uit verschillende plaatsen in Nederland waarbij er getankt was zonder te betalen. De verdwenen auto speelde daar steeds een rol in.

Alberto Stegeman
Gedurende het onderzoek kwamen beide mannen als verdachten in beeld. Ze werden in juni en augustus aangehouden en voor onderzoek en verhoor ingesloten. Ze worden verdacht van verduistering en heling van de auto, heling van meerdere gestolen kentekenplaten, identiteitsfraude en tanken zonder te betalen. Gedurende het onderzoek kreeg de politie ook bruikbare informatie van het SBS6 televisieprogramma ‘onopgeloste zaken’ van Alberto Stegeman.

bron: politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen