Donkere Dagen Offensief

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De politie in de regio Barneveld, Voorthuizen, Putten en Nijkerk heeft dinsdag in samenwerking met de Landelijke Politie (voorheen KLPD) een grote verkeerscontrole gehouden.

Dat gebeurde tussen 15.00 en 22.00 uur in het kader van het Donkere Dagen Offensief, aldus coördinatoren Femke van Lith en Johan Wakker.De controles leidden onder meer tot een aanhouding vanwege bezit van verdovende middelen. Ook werden meerdere personen aangehouden die ‘gesignaleerd’ stonden bij de politie. Aan de actie deden ruim 45 medewerkers van de politie en handhaving mee. Verkeer op invalswegen werd gecontroleerd door voertuigen met een ANPR-apparaat, waarmee kentekens worden gelezen, n kentekens) of werden opgepikt door motorrijders en naar één van de controlepunten gebracht.

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag. Met het Donkere Dagen Offensief neemt de politie in de periode oktober-maart extra maatregelen tegen woning- en auto-inbraken en overvallen. Deze acties bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillances op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Maar ook voorlichting aan inwoners en verkeerscontroles.

Tijdens die controle botsten vier auto’s op de Arkemheenweg in Nijkerk op elkaar. De schade was aanzienlijk en het verkeer is een half uur gestremd geweest. Er vielen geen gewonden

bron: Des Stad Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen