Paal wordt vervangen

Foto: nijkerk.nieuws.nl

In antwoord op vragen van het CDA laat het college weten, dat de paal buitenwerking wordt gesteld. Er wordt naar een alternatief gezocht om de doorgang voor auto’s tegen te gaan.

Het college kijkt in het antwoord op de vragen van het CDA terug en vindt, dat het besluit om de paal overeind te laten weloverwogen is genomen. De bewoners zijn op verschillende momenten de afgelopen jaren in het proces betrokken geweest.

Op 6 augustus 2015 ging het mis en dat kwam, omdat die ambulance niet uit deze regio kwam. Toen de ambulance uit Noord Oost Gelderland de paal niet omlaag kreeg, hebben ze geen contact met de meldkamer opgenomen. Het systeem van de paal is naar aanleiding van dit voorval el aangepast, waardoor de paal automatisch zakt, ook voor ambulances, die niet uit deze regio komen.

Op 26 januari zakt de paal weer niet. Het ging om een zorgambulance van de regio Midden. Omdat het geen spoedrit was, hebben de ambulancebroeders geen reden gezien de meldkamer te bellen. Naar aanleiding van dit voorval wordt de software van de paal geupdate.

Lees hier het hele antwoord van het college aan het CDA

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen