Buren-Alert rolt uit in de gemeente Nijkerk

Foto: Buren-alert

“Niet iedereen werkt met apps en die apps vervuilen ook gauw. Daarom heeft Buren-Alert gekozen voor de telefoon”, aldus Roel Jan Rietveld, de man achter dit Nijkerks initiatief. Iedereen kan meedoen en Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken moet er veiliger door worden en de gemeente staat achter het initiatief.

Bij gevaar waarschuw je elkaar met gratis sociaal alarmeringsservice. Hiermee hoopt men onder meer tegenwicht te kunnen bieden aan o.a. het hoge aantal inbraken in de afgelopen periode.

“Het systeem moest eenvoudig zijn en voor iedereen beschikbaar”, vertelt Coos Boomsma van Buren-Alert!. “Aanmelden gaat via onze website, daarna kun je direct van de service gebruik maken. In geval van een noodsituatie bel je het alarmnummer van Buren-Alert. Daar spreek je de boodschap in die je met jouw buurt wilt delen. Het systeem herkent wie je bent op basis van je telefoonnummer. Vervolgens worden alle andere aangemelde buren in je buurt gebeld en hoort men het ingesproken bericht. Op deze manier kan de buurt snel actie ondernemen en kan er een hoop leed worden voorkomen.”

Rietveld: “Na aanmelding kan je instellingen aanpassen zoals wanneer je wel en niet gealarmeerd wilt worden. Iemand die bijvoorbeeld ’s nachts tussen bepaalde tijden niet gealarmeerd wilt worden, kan dit instellen. Je kunt de dienst ook tijdelijk uitzetten als je bijvoorbeeld op vakantie bent.”

Je meld je aan per huishouden en er kunnen tot 6 telefoonnummers (vast en mobiel) worden ingegeven. Deze nummers zitten vervolgens gekoppeld aan het betreffende adres. Al deze nummers kunnen meldingen doen, en ontvangen de meldingen die gedaan worden door andere buren.

Buren-Alert! is voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk gratis te gebruiken. Dit is mede mogelijk gemaakt door een aantal plaatselijke ondernemers. Jan Gardebroek van Expert Nijkerk is één van deze betrokken ondernemers (naast Jumbo Veltink en A1 Verhuur) en ziet genoeg redenen om dit project te sponsoren: “Veiligheid is voor iedereen van groot belang. Met Buren-Alert! maken we samen onze mooie gemeente nog beter leefbaar. De sponsoring van dit project is voor ons één van de manieren om onze maatschappelijk betrokkenheid te laten blijken”.

Meer informatie of direct aanmelden kan op www.burenalert.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen