College helpt mee met renovatie schoolplein Appelgaard

Vrijdagmorgen heeft het college van burgemeester en wethouders zich van haar energieke kant laten zien, want het heeft in het kader van het project ‘NL Doet’ geklust op het schoolplein van basisschool De Appelgaard in de buurtschap Appel/Driedorp.

De wethouders Wim van Veelen, Marly Klein, Patricia van der Hurk en Nadya Aboyaakoub-Akkouh werkten zich in het zweet om de oude speeltoestellen te demonteren en uit de grond te trekken. Burgemeester Renkema arriveerde twee uur later en toen was eigenlijk het grote werk al geklaard. De oude, hoge ijzeren schommels werden opgeruimd om plaats te maken voor een groene schoolplein. Het project zal circa anderhalf jaar in beslag gaat nemen. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door middel van subsidie van Landschap Beheer Gelderland. Ook de stichting Weeshuis, Jantje Beton en de Rabobank zullen waarschijnlijk een bijdrage leveren. nijkerk.nieuws.nl berichtte er eerder al over.

2016-03-11 nl doet appelgaard b&W 020
Uniek aan de Appelgaard is dat de school een hectare grond tot haar beschikking heeft. Bekeken wordt hoe dit terrein nog aantrekkelijker en natuurlijker kan worden gemaakt. Er komt een wandelpad, een uitkijktoren, een amfitheater en een kabelbaan. Ook zal een plek worden gecreëerd waar kinderen zelf hun water kunnen oppompen. Het ‘landgoed’ wordt opengesteld buiten schooltijden, zodat ook andere kinderen ervan kunnen genieten. De traditionele speeltoestellen zullen meer verspreid worden opgesteld op het terrein, maar het is vooral de bedoeling dat kinderen hun eigen spel verzinnen. Verder komen er plekken waar de kinderen hutten kunnen bouwen.

bijdrage van Kees van den Heuvel en fotograaf Arjen Gerritsma

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden