CDA bij de Bonte Sik

Foto:

De CDA fractie heeft een werkbezoek gebracht aan zorgboerderij De Bonte Sik van de familie Van Davelaar. Hier krijgen jongeren door de weeks en op zaterdag dagbesteding. Ook logeren er in het weekend een aantal jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of stoornis zodat ouders ontlast worden in de (mantel)zorgtaken. 

De CDA fractie Nijkerk-Hoevelaken was vooral benieuwd om te horen wat de gevolgen zijn van de overgang van de jeugdzorg naar de gemeente per 1-1-2015. Uit het gesprek bleek dat ouders van de jongeren en de familie Van Davelaar zich vooral zorgen maken of de bezuinigingen in de jeugdzorg betekenen dat ze minder dagbesteding ontvangen. In het gesprek bleek dat er voldoende kansen zijn om te voorkomen dat het ten koste gaat van de dagbesteding door te bezuinigen op onnodige bureaucratie. 
De fractieleden zagen wel mogelijkheden om die problemen  te voorkomen: door de jeugdzorg slimmer te organiseren, kleinere zorgaanbieders die dichter bij de mensen staan kan er veel geld bespaard worden op onnodige bureaucratie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen