Sporthal Corlaer gaat er op achteruit

Foto:

Vanaf 1 juli is de exploitatie van sporthal Corlaer naar alle waarschijnlijk in handen van de SRO. De SRO heeft de voorlopige gunning van de Gemeente Nijkerk gewonnen ten kostte van Exspa Nijkerk, dat de hal afgelopen zes jaar exploiteerde.

Om de kwaliteit van sporthal Corlaer op een hoger niveau te krijgen dan de overige Nijkerkse hallen stelde de Gemeente Nijkerk zes jaar geleden als eis, dat de beheerders altijd aanwezig moesten zijn, als de hal in gebruik was. Ook bij de nieuwe aanbestedingsronde was deze eis in het bestek opgenomen. Van den Berg: “Echter om onverklaarbare redenen is deze eis in de derde nota van inlichten spontaan gewijzigd. De beheerder hoeft de deur alleen maar te openen, te sluiten en bereikbaar te zijn.” Van den Berg vermoedt, dat de gemeente de beheerskosten een stuk omlaag wilt brengen en zo tot deze aanpassing kwam. Maar de hal als een soort van sleutelwacht beheren, daar past hij voor. Dat komt de kwaliteit van Sporthal Corlaer en de klantbeleving absoluut niet ten goede. 
Van den Berg verwacht, dat de mooie interlands en evenementen zoals zij die in de afgelopen jaren naar Nijkerk gehaald hebben in de toekomst komen te vervallen. “We hebben in zes jaar tijd Sporthal Corlaer als “Nijkerkers” op de kaart gezet. Daar heeft een Amersfoortse exploitant geen belang bij”.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen