Accent gaat voor Multimedia

Tijdens de open Huizen van Accent Nijkerk is er veel te beleven. Ze zijn bedoeld voor toekomstige leerlingen met hun ouders en verzorgers. Juist omdat er veel te zien is, zijn er ook mensen die de gelegenheid te baat nemen deze bijzondere school te bezoeken. 

Ook zit jaar zijn er veel workshops, die laten zien dat het werken met de handen op Accent centraal staat. Locatie directeur Jan Hofman: “Als onze leerlingen in de praktijk bezig kunnen, blijken zij in eens talenten te hebben, die wel verborgen leken. Het op een andere manier mogen leren, maakt jongeren succesvol.”
Zo kunnen de bezoekers deelnemen aan  koken, djembé, heftruck rijden, sportworkshop, techniek en textiel. Extra bijzonder dit jaar is dat er  voor de mediatraining experts uit het werkveld zijn ingehuurd. Ely Hackmann (nijkerk.nieuws.nl)  en Ed Keizer (Multimedia Pro)  zijn op de avond actief in de studio van de school. Zij verzorgen het hele jaar een leerlijn Audio Visuele technieken. In de training maken de jongeren kennis met video, geluid, licht, beeld. Zij leren omgaan met camera’s. Maar ook wordt geleerd een verhaal te maken meteen videocamera. De jongeren maken montages en leren hoe je titels invoegt en muziek er bij zoekt. De lessen kenmerken zich vooral door doen. Keizer en Hackmann  laten de leerlingen dingen doen, ervaren, meemaken en proeven.
Accent Nijkerk staat bekend als een gastvrije school. Ook op de Open Huizen vertellen de jongeren, de leraren en het onderwijs ondersteunend personeel wat hen zo enthousiast maakt over hun school. En dat is ook te herkennen in de kernwaarden van de school, die zijn samengevat in: Do it!“ (Duurzaam,  Ondernemend,  Initiatiefrijk, Thuisgevoel)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen