70 zakken vuil

Buurtverenigingen halen tijdens de Opschoondag 70 vuilniszakken zwerfvuil op in buitengebied

Veel bewoners van het buitengebied ergeren zich aan de troep die mensen onderweg van zich af gooien en dan in de berm beland. Buurtverenigingen Holk en Appel-Driedorp deden daarom zaterdag 18 maart mee met de Opschoondag. Zo’n 65 buurtgenoten gingen in teams de wegen langs ruimden al het zwerfafval op dat ze tegenkwamen. Zo zijn de Bunschoterweg, Doornsteeg, polder Arkemheen, Barneveldseweg en Bulderweg opgeruimd.

“Je denkt eerst dat het wel meevalt met de troep, maar je hebt zo een zak gevuld. We vonden van alles in de berm: een kruiwagenband, drankflessen, wieldoppen, en talloze blikken voor bier en energydrink.”, aldus Marijke van Mispelaar van Buurtvereniging Appel-Driedorp. Alles bij elkaar hadden de buurtverenigingen meer dan 70 vuilniszakken vol! Het was een gezellige ochtend en na afloop waren er broodjes en een lekkere kop soep.

In Appel werden alle deelnemers om negen uur welkom geheten door de voorzitter van de buurtvereniging. Daarna gingen zij in kleine groepjes uiteen om op zoveel mogelijk wegen het zwerfafval op te ruimen. CDA raadslid Eric Stuive merkte op: “Het is elk jaar weer verbijsterend om te zien hoeveel zwerfafval er langs de wegen ligt. Veel mensen denken niet na als ze hun afval vanaf de fiets of uit een rijdende auto gooien. Bij deze zou ik iedereen dan ook willen oproepen : Wees bewust wat u met uw afval doet. Gooi het niet langs de weg maar neem het mee naar huis.” Rond twaalf uur waren de wegen in en rond Appel weer schoon en onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen weer terug kijken op een zeer geslaagde ochtend!

Ook in Holk kwamen de leden van de buurtvereniging en andere deelnemers op het verzamelpunt bij elkaar om ingeroosterd te worden. Nadat de voorzitter een indeling had gemaakt ging iedereen aan de slag. Voor de buurtvereniging Holk was het de eerste keer dat ze meededen aan de opschoondag. Harry Bokkers: “ Als je eenmaal gaat rapen en prikken zie je steeds meer liggen. Onbegrijpelijk waar het allemaal vandaan komt.” Na een ochtend hard werken werd afgesloten met soep en broodjes. Een succesvolle ochtend en een schoon Holk.

Iedereen kan weer genieten van een schoon buitengebied! Daarom deze oproep van de buurtverenigingen: Houd ons buitengebied schoon! Gooi je troep thuis in de prullenbak!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden