Corlaer College “Excellente School 2013”  

Foto:

Vandaag heeft premier Rutte het predicaat Excellente School uitgereikt aan het Corlaer College (de havo-afdeling). Met dit predicaat krijgen 76 zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen.  Het erkennen en waarderen van excellente scholen maakt deel uit van de actieplannen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Hiermee wordt samen met het onderwijsveld ingezet op verhoging van de prestaties van leerlingen, verbetering van de onderwijskwaliteit en vergroting van de kwaliteit van leraren en schoolleiders. De directie van de school is uiteraard zeer content met dit predicaat. Het is een prachtige vorm van waardering voor het harde werken van docenten, ondersteunend personeel,  leerlingen en schoolleiding van de afgelopen jaren. 

2014-01-13-corlaer-foto1

De atheneum/havo-afdeling van het Corlaer College is in 2005 van start gegaan. De afdeling is opgezet volgens een geheel nieuw onderwijsconcept. Net als vele andere vernieuwingsscholen heeft de school in de beginfase te maken gehad met veel tegenwind door de negatieve landelijke publiciteit rondom nieuwe vormen van onderwijs in die tijd. De school heeft zich echter weten te ontwikkelen tot een innovatieve school met prima resultaten: niet voor niks scoorde de havo-afdeling een 10 in ‘de lijst van Dronkers’ het afgelopen jaar en kwam daarmee in de top 10. De slagingspercentages van de atheneum/havo-afdeling variëren van 98 tot 100% de laatste jaren, er is een gering verschil tussen SE- en CE-cijfers, er zijn goede tevredenheidsscores vanuit de ouders en leerlingen èn de Corlaerleerlingen doen het uitstekend in het vervolgonderwijs. Slechts 18% switcht van studie in het eerste jaar (tegenover 30% op landelijk niveau). 
De school werkt met een onderwijsconcept waarin het eigenaarschap voor school en leren meer bij de leerlingen komt te liggen. De positieve relatie tussen docent en leerling die zo belangrijk is voor het leren en presteren van de leerling, staat centraal op het Corlaer College. Docenten volgen en begeleiden hun leerlingen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke kwaliteiten, zodat zij deze ook goed in kunnen zetten bij het verwerven van de benodigde kennis om succesvol te worden bij het examen en in hun verdere leven. 
ICT wordt zoveel mogelijk als middel ingezet, zo werken alle brugklassers vanaf dit schooljaar met een chromebook in de lessen.  Het Corlaer College is opleidingsschool voor hogeschool Windesheim, Hogeschool Utrecht en de Vrije Universiteit. De school werkt met een leerlijn internationaliseren waarin een verbinding wordt gelegd naar het Cambridge programma voor Engels dat zowel door havo- als voor atheneumleerlingen vanaf de brugklas wordt gevolgd.  Er worden innovatieve projecten opgezet zoals Expeditie Corlaer waarbij leerlingen zich in teamverband inzetten voor maatschappelijke projecten zowel hier in Nederland als in het buitenland. De leerlingen groeien hierdoor in hun vaardigheden en in maatschappelijke betrokkenheid, een belangrijke doelstelling vanuit de christelijke visie van de school.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen