Accent Nijkerk opgelucht

Foto:

Maandag besloten een aantal jongeren én een aantal docenten van Accent te stoppen met roken. Het resultaat van de door Accent aangeboden training ‘Stoppen met Roken’.Ten leerlingen en twee docenten deden mee aan de training. Zij ontvingen uit handen van wethouder C.J. Windhouwer een certificaat van deelname. Windhouwer wenste hen veel succes en moedigde aan om het vooral met elkaar te doen. Volgens Windhouwer streeft de gemeente Nijkerk naar een gezonde jeugd, waarbij gezonde gewoontes passen. Accent kiest hiermee voor een zo gezond mogelijk leven met toekomst! 

De Opluchting  bijzonder
Veel methodes om te stoppen met roken pretenderen dat zij het rookprobleem voor je oplossen. Als je maar genoeg geloof hecht aan zo’n methode werkt het soms ook nog. Een tijdje. Maar in een crisissituatie met stress of verdriet ga je snel weer roken. Stoppen met roken moet je zelf doen, anders hou je jezelf voor de gek. Bij De Opluchting leer je niet om tegen je verslaving te vechten. De Opluchting leert je de verslavingscirkel te doorbreken. Pas daarna hou je op met roken, gewoon omdat het niet langer hoeft.
Nieuwe wetten, nieuwe regels
Vanaf 1 januari 2014 geldt de nieuwe tabakswet. De leeftijdsgrens voor tabak gaat van 16 naar 18 jaar. Scholen moeten zich nu aan de wet houden. Het is dan ook niet meer toegestaan door leerlingen om te roken op het terrein van Accent. 
Schooldirecteur Jan Hofman: “Ook jongeren geven in onderzoeken aan voor rookvrije scholen en rookvrije schoolpleinen te zijn. Stoppen met roken, valt niet altijd mee. Vandaar dat ik een training regelde: ‘Stoppen met Roken’ vanuit De Opluchting.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen