CDA bezoekt nieuwbouw Bieze Food Group

20 mei 2016, 22:42 Nieuws
2016 05 19 cda bij bfg
CDA
Het CDA heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Bieze Food Group BV om het nieuwe pand te bezichtigen. De raadsfractie werd ontvangen door Jos van Zijl, Facilitair Manager van dit bedrijf.
Bieze en Epos zijn voor veel Nijkerkers bekende namen. Onder de Bieze Food Group (BFG) vallen echter vele werkmaatschappijen, niet alleen in Nederland maar ook in België. BFG is een onderdeel van het Duitse moederbedrijf Wernsing, dat zich ook volledig op voedselproducten richt.
De gebouwen aan de Galvanistraat bleken op enig moment te klein voor de ambities van de Bieze Food Group. In overleg en samenwerking met de gemeente heeft BFG er voor gekozen opnieuw binnen onze gemeentegrenzen te investeren. Sinds begin 2016 werkt BFG ook vanuit een enorme bedrijfshal op het bedrijventerrein De Flier, vlakbij de afslag Nijkerk-Zuid van de A28.
De producten die in dit warehouse zijn opgeslagen worden continu gekoeld op een temperatuur van 5 graden. BFG wilde een duurzaam gebouw realiseren met een relatief laag energieverbruik en daarom is gekozen voor een dicht betonnen gebouw. Ondanks een vloeroppervlak van ongeveer 10.000 m2 wordt gebruik gemaakt van een betrekkelijk kleine koelinstallatie.

2014-04-01-zonnepanelen
Daarnaast staan op het dak maar liefst 960 zonnepanelen die een belangrijk deel van de energievoorziening voor hun rekening nemen. In het gebouw vind een uitgekiend logistiek proces plaats. De automatisering is van een hoog niveau om zo de producten door het bedrijf te kunnen volgen.
Joop van Ruler: “Het is mooi om te zien dat BFG goed gaat, dat zij investeren in onze gemeente en daarmee werkgelegenheid creëren in onze regio.” Harry Bokkers: ”Mede door bedrijven als BFG heeft de gemeente Nijkerk als grote voedselproducent een belangrijke positie in de regio FoodValley.” De CDA-raadsfractie was onder de indruk van wat BFG heeft gerealiseerd en ging na een bijna twee uur durende rondleiding enigszins afgekoeld huiswaarts.