Uitnodiging voor 1000-ogenbeheerders

Foto: rechtenvrij

 

Graag nodigt de gemeente Nijkerk en de politie de beheerders van het project 1000-ogen uit voor een informatieve bijeenkomst over het project 1000-ogen.

Uitnodiging
De bijeenkomst is voor alle beheerders, mede beheerders en toekomstige beheerders Datum: woensdag 22 juni 2016 Tijdstip: van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) Locatie: Kade 10, Westkadijk 10 in Nijkerk (aan de haven tegenover het stadhuis) Parkeren: er is voldoende gratis parkeergelegenheid Aanmelden: vóór dinsdag 14 juni 2016 via het emailadres [email protected] waarbij u uw eigen naam, de naam van de wijk waarvan u beheerder bent en eventuele mede beheerders of toekomstige beheerders opgeeft.

De avond heeft een informeel karakter waarbij er in het programma vooral aandacht is om praktische zaken met elkaar te delen en om elkaar als beheerders van de WhatsApp groepen te ontmoeten. Kortom: elkaar ontmoeten, verbinden en kennis delen. Samen op weg naar een dekkend netwerk van WhatsApp groepen in onze hele gemeenten.

Het project 1000-ogen
Bewoners willen graag een eigen bijdragen leveren aan hun veiligheid. Een landelijke trend is dat bewoners hiervoor een WhatsApp groep aanmaken en elkaar over veiligheidszaken informeren. Een bewezen project om beide te combineren is het 1000-ogen project. Dit project houdt in dat buurtbewoners via een WhatsApp-groep elkaar attent maken op veiligheidszaken die spelen in de buurt. Op deze manier houden de buurtbewoners samen een oogje in het zeil en kunnen verdachte situaties sneller worden doorgegeven aan de politie. Dit specifieke project werkt volgens de werkwijze van SAAR: Signaleer, Alarmeer 112, App in de groep en Reageer. Deze afspraken zijn van belang om de WhatsApp groep zuiver te houden en mag alleen gebruikt worden voor veiligheidszaken. Het project 1000-ogen is een effectieve en efficiënte manier van buurtpreventie.

1000-ogen in de gemeente Nijkerk
Vanaf 2015 richten buurtbewoners in alle drie de kernen van de gemeente Nijkerk WhatsApp groepen op volgens het principe van 1000-ogen. Dit bewonersinitiatief breidt zich iedere dag verder uit in onze gemeente. Inmiddels nemen al ruim 1300 inwoners deel aan ongeveer 45 WhatsApp groepen met ruim 80 beheerders die dit project coördineren. Een bijzonder succes waar we met elkaar even bij stil mogen staan.

Dit is een bericht van de gemeente

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen