Kinderen van Demis Roussos openen museum (video)

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Op de dag dat de Griekse superster Demis Roussos 70 jaar zou zijn geworden, woensdag 15 juni, openden zijn kinderen Emily en Cyril het Demis Roussos Museum in de 192TV Studio.

In het museum kunnen fans hun hart ophalen met een overzicht van memorabilia, foto’s, awards en vele andere objecten. Op vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur kunt u naar binnen aan de Oude Barneveldseweg 65/B. De eerste buitenlandse fans zijn al gesignaleerd. Zo was er vandaag een Roemeen met een Griekse vader, die speciaal voor de opening naar Nijkerk was gekomen.

DVD box
Op dezelfde dag bracht Universal Music een boxset uit met 28 originele albums van Demis Roussos, van zijn eerste album ‘On The Greek Side Of My Mind’ tot aan zijn comeback in de jaren 80 met ‘Voice And Vision’. Als bonus is een dvd toegevoegd van de documentaire ‘Journey with my Father’, die Emily Roussos heeft gemaakt met haar vader.

192 museum
Het nu geopende museum is op de begane grond. Lex Harding maakte bekend, dat op de eerste verdieping een 192 Museum komt. Dat zal aandacht besteden aan de piratenzenders en vooral radio Veronica voor het voetlicht halen. Eind augustus gaat het open. Burgemeester Renkema heeft er oog voor.

https://twitter.com/HenkNieuws/status/743076279025557504

Over Demis Roussos
Demis Roussos, geboren in Egypte van Griekse ouders, begon zijn carrière in 1968 in de band Aphrodite’s Child, samen met Vangelis en Loukas Sideras in Parijs, waarna de groep succesvol werd in de gehele wereld. In 1971 ging Demis solo verder en scoorde in de jaren 70 hit na hit. Na een periode van rust kwam hij 1986 bij het Nederlandse BR Music onder contract wat zijn comeback inluidde. Hij scoorde wederom grote hits in Engeland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Rusland. Demis Roussos was populair van Europa tot Zuid- Amerika, van Afrika tot de Arabische landen en – zo bleek later- ook in Rusland en andere landen van de voormalige Sovjet Unie. Tot een half jaar voor zijn overlijden op 25 januari 2015 trad Demis nog met veel succes overal ter wereld op. Het aantal wereldwijd verkochte platen van Demis wordt geschat op maar liefst 60 miljoen exemplaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen