Duofiets voor Woonzorgcentrum Sint Jozef

Foto: Harry Koelewijn

Eindelijk is het er dan van gekomen, de duofiets met trapondersteuning voor Sint Jozef.

Onder de vrijwilligers was er al jaren een fanatieke vrijwilliger Diny Vos die wekelijks op haar eigen fiets naar Sint Jozef in Hooglanderveen reed en met de duofiets naar Nijkerk om dan met een bewoonster rond Nijkerk een mooie route te rijden en daarna weer terug naar Hooglanderveen.
2016-06-22 duofiets 2
De cliëntenraad bedacht, dat als er een duofiets zou zijn, veel meer mensen daar dan gebruik van zouden kunnen  maken.

“Toen zijn we aan de slag gegaan en hebben we als eerste een verzoek ingediend bij het Stimuleringsfonds van de Rabobank en bij De Kardinaal Alfrink Stichting en daar kregen we van beide Stichtingen positief antwoord met een mooi geld bedrag. Daarna zijn er nog gesprekken geweest met Innerwheel Nijkerk en ook daar kregen we medewerking van en een mooi bedrag gestort. Leverancier Thuismobiel uit Putten vond het prachtig om de duofiets te mogen leveren in Nijkerk en als waardering heeft hij een mooie korting gegeven. En daar blijft het niet bij, want Martijn van de Grift eigenaar van Thuismobiel heeft aangeboden om de vrijwilligers die met de bewoners gaan fietsen op een middag tekst en uitleg te geven over het bedienen en het onderhoud van de fiets.”

Het is de bedoeling dat de fiets veel gebruikt gaat worden door de bewoners, familie en vrijwilligers van Sint Jozef. Als dank voor de sponsoring werden de sponsoren met een boeket bloemen verrast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen