Mensen met een beperking willen graag werken

Foto: Ely Hackmann

“Meedoen in Nijkerk” trok donderdag 23 juni 2016 vooral mensen, die toch al bij de doelgroep betrokken zijn.

Rond de 25 mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep te bespreken hoe jonge mensen met een beperking in Nijkerk (kunnen) meedoen aan vrijwilligerswerk als opstap naar een mogelijke baan. Daarom waren er vertegenwoordigers van  de Postkamer/Careander (waar mensen met een beperking werken), Servicepunt (helpt mensen met een beperking aan vrijwilligerswerk) InteractContour (dat begeleidt mensen met een beperking naar wonen en werken, wanneer hun vraag voor de gebiedsteams te ingewikkeld is) en DSiN (Disability Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam)

Het “Bijzondere filmteam” toont hun korte filmpjes over wat zij kunnen en willen. Die filmpjes komen op een apart youtube-kanaal, waar nu nog items van eerder dit jaar te zien zijn. Vooral de bijdrage van Amal, laat zien, dat er in de openbare ruimte in Nijkerk voor mensen met een visuele beperking nog veel te verbeteren valt. Daarnaast was duidelijk te zien en te horen, dat mensen met een beperking graag als vrijwilliger aan de slag willen, als er maar een beetje begrip voor ze is.

2016-06-23 meedoen in nijkerk 2

De bijeenkomst was ook bedoeld voor werkgevers en gemeenteraadsleden, maar beide groepen ontbraken Daarbij waren de raadsleden verontschuldigd, want die hadden een verdieping hoger in het stadhuis een raadsvergadering.

2016-06-23 meedoen in nijkerk 3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen