STIMON Ladies Day

Foto: Stimon

De een woont in Nijkerk, de ander in Nijkerkerveen. Ze rijden beide motor en kennen elkaar via de STIMON. Dit jaar organiseren ze voor de eerste keer op zondag 3 juli de Ladies Day, de motorrit waarbij de motorrijdende dames centraal staan.

We hebben het over Marianne Schreur  en Annemieke Stoke, beide werden in 2015 lid van de STIMON, zijn erg enthousiast over deze organisatie en de Ladies Day.

Zoals de naam van de rit doet vermoeden, is de Ladies Day een rit speciaal voor de motorrijdende vrouw.  De eventueel mannelijke motorrijdende partner van de deelnemende dames wordt echter niet bruut geweigerd, maar moet die dag wel zijn plaats weten. En dat is aansluiten bij de groep als eerst de dames zijn gaan rijden. Er wordt in een grote groep gereden, samen uit en samen thuis.

De rit gaat dit jaar over dijken en langs rivieren en kanalen, kent twee keer een overtocht met een veerpont, heeft uiteraard een koffiestop onderweg en… is helemaal gratis. Er is geen inschrijfgeld, de gebruikte consumpties onderweg zijn uiteraard voor eigen rekening.

Het verzamel- en vertrekpunt is het parkeerterrein bij de Goudreinet in Terschuur. Een erg ruime locatie waar ook een benzinepomp staat. En dat is handig want van alle deelneemsters wordt verwacht dat de benzinetank van de motor bij aanvang van de rit tot de rand gevuld is.

Om precies 12:00 uur klinkt het sein tot vertrek, de rit eindigt aan het einde van de middag op het Plein in Nijkerk. Daar kan worden nagepraat, desgewenst kan de route dan uitgeprint in ontvangst worden genomen. Zo kan er op een ander moment nogmaals van worden genoten.

Meer informatie over de Ladies Day of de STIMON via www.stimon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen