Welloop voor WASH-project Nepal

Foto: Unica Foundation

Gezellig samenzijn en tegelijkertijd sportief bezig zijn voor het goede doel, dat zijn de ingrediënten van De Welloop.

Een sponsorloop die op donderdag 8 september 2016 wordt gehouden op bedrijventerrein De Wel te Hoevelaken. Initiatiefnemer Unica nodigt iedereen uit om zich in te schrijven. Ook mensen die zelf niet hardlopen, maar wel iemand willen sponsoren of aanmoedigen zijn van harte welkom.

Een lampje, een toilet, een waterkraan. Het zijn verbeteringen die voor afgelegen dorpen in Nepal veel meer betekenen dan alleen gemak. Als je een halve dag nodig hebt om drinkwater te halen, blijft er weinig tijd over om naar school te gaan.

WASH project Kalika
Doel van de sponsorloop is het project Kalika een WASH-project, gericht op water, sanitatie en hygiëne bestemd voor 1700 mensen. Dorpelingen krijgen niet alleen een watertappunt en toilet bij hun woning maar leren ook over het onderhoud ervan en het belang van hygiëne. Met een tappunt nabij verandert het leven van de inwoners drastisch. Gezondheid verbetert en mensen houden meer tijd over voor andere bezigheden.

Inhoud
De Welloop wordt gehouden op donderdag 8 september om 17.00 uur op bedrijventerrein de Wel te Hoevelaken. Onder aanmoediging van publiek, een speaker en DJ lopen de deelnemers zoveel mogelijk gesponsorde rondjes (à 900 meter) binnen één uur. Na afloop is er een gezellige barbecue met live muziekband. Voor de renner/team met de meeste rondes of sponsorgeld is een ludieke prijs beschikbaar.

Unica Foundation

Bijna tien jaar geleden is stichting Unica Foundation opgericht met als doel technische ondersteuning te bieden aan ontwikkelingsorganisaties voor primaire levensbehoeften in Nepal. In de loop der jaren zijn honderden mensen en complete dorpen geholpen met technische voorzieningen en opleidingen. De stichting kan deze projecten alleen uitvoeren dankzij donaties en giften van maatschappelijk betrokken bedrijven en burgers. Unica organiseert de Welloop voor de derde keer.

Aanmelden
Ga voor meer info, inschrijven en sponsoren naar de website www.unicafoundation.nl.

Poster Welloop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen