WSN levert 20 appartementen Het Baken op aan ’s Heeren Loo

Afgelopen donderdag leverde Woningstichting Nijkerk de 20 zelfstandige appartementen boven de nieuwbouw van basisschool Het Baken op aan ’s Heeren Loo.

De huurovereenkomst werd getekend door Roland Stavorinus (’s Heeren Loo) en Peter Toonen (WSN). Over ruim een maand krijgen de cliënten de sleutel en trekken zij in hun nieuwe woning.

’s Heeren Loo huurt de appartementen voor in ieder geval tien jaar van WSN, die ze heeft gebouwd en eigenaar is. Naast de zelfstandige appartementen zijn er een gemeenschappelijke huiskamer, een kantoor en een logeerkamer voor de begeleiding. De bewoners zijn allemaal cliënten tussen de 20 en 30 jaar, die voor het eerst onder begeleiding zelfstandig gaan wonen. Ieder appartement heeft zijn eigen voordeur en complete woonvoorzieningen om in de toekomst ook door andere huurders bewoond te worden.

Multifunctioneel gebouw Het Baken
De sociale huurappartementen zijn onderdeel van een nieuw multifunctioneel gebouw op de hoek Venestraat / Torenstraat. Tot een jaar terug stond hier basisschool Het Baken. Op verzoek van de gemeente Nijkerk ontwikkelden WSN en Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA) op deze plek samen een nieuw gebouw voor onderwijs én wonen. De appartementen liggen op de 1e en 2e verdieping. Op de begane grond zijn 6 groepsruimten en 2 leerpleinen voor Het Baken. Ook zijn hier 2 groepsruimten voor kinderopvang. Naast de 20 cliënten van ’s Heeren Loo, vinden vanaf het nieuwe schooljaar ook 140 leerlingen van Het Baken met hun juffen en meesters en dagopvang en bso van SKA hier dagelijks onderdak.

Jarenlange samenwerking zorggroep en woningcorporatie
’s Heeren Loo en WSN weten elkaar al jaren te vinden op het gebied van wonen en zorg. Op zo’n 10 locaties in Nijkerk vinden de cliënten van ’s Heeren Loo hun thuis, werk of dagbesteding in een pand van WSN. Bijvoorbeeld voor werk in Petit Café Prins Heerlijk aan de Oranjelaan en begeleid wonen aan Gaffel/Kompas, Callenbachstraat, Van Oldenbarneveltflat en Kardinaal Alfrinklaan (De Drempel).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen