Nijkerk hijst regenboogvlag

Foto: rechtenvrij

Op dinsdag 11 oktober a.s. is het Coming-Out Dag 2016, een dag waarop aandacht wordt besteed aan het uitkomen voor ieders eigen seksuele voorkeur en genderidenteit.

De komende editie kan weleens de meest kleurrijke editie tot nu toe gaan worden met een recordaantal regenboogvlaggen in de regio Midden-Nederland. Ook Nijkerk hijst de regenboogvlag na te hebben gereageerd op een brievenactie van COC Midden Nederland.

Deze organisatie gaat 11 oktober tien gemeenten bezoeken via een regenboogvlaggentour, waaronder Nijkerk. Ze komen aan om 14.27 uur en vertrekken weer om 14.47 uur, richting Veenendaal. In de regio Midden-Nederland hijsen maar liefst 26 gemeenten de regenboogvlag. De 10 gemeenten die deze dag worden bezocht en die voor het eerst vlaggen dit jaar: Stichtse Vecht (Maarssen), Wijdemeren (Loosdrecht), Gooise Meren (Bussum), Huizen, Blaricum, Baarn, Nijkerk, Veenendaal, Culemborg en IJsselstein. In die 20 minuten dat ze er zijn hopen ze op een korte ontmoeting met raadsleden en een vertegenwoordiger van het college van B&W.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen