Woonpark Hoevelaken in de pauzestand

Politici in spé op de publieke tribune
Politici in spé op de publieke tribune
Foto: Ely Hackmann

Eigenlijk was iedereen in de raadszaal, behalve  Weldambewoner Veldhoen voor de ontwikkeling van Woonpark Hoevelaken. Tot Wim Oosterwijk (CU-SGP) juridische problemen voorzag

De voordelen

Het kantoorpand mag eigenlijk volgens het bestemmingsplan nog uitgebreid worden. Dat is zo afgesproken om daarmee hoogwaardige banen in Hoevelaken mogelijk te maken. Maar ja, eigenaar  BPD vertrekt en die banen komen er dus ook niet. De vraag naar woningen is groot en daarom de belangstelling voor het woonpark ook. Allen de bewoners van Weldam voelen zich nog steeds tekort gedaan, omdat ze het gevoel hebben, dat er niet naar hen geluisterd wordt.

Haaks op bestaand beleid

wim oosterwijk 2

Volgens Wim Oosterwijk mag dat allemaal wel waar zijn, maar de pannen staan haaks op bestaand beleid. De plannen passen niet in de structuurvisie 2030 en in 2009 is in dat gebied nog een groene buffer gepland. Wethouder Wim Veelen zegde toe een memo te schrijven nog voor de volgende raadsvergadering eind oktober. Hans Boer vond dat te gevaarlijk en stelde voor, dat Veelen zijn huiswerk op juridisch gebied over doet. dat vonden de andere fracties en wethouder Veelen uiteindelijk ook. Het punt werd van de raadsvergadering van 22 oktober geschrapt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen