5000 euro voor stichting Leergeld

Onlangs is in Nijkerk de stichting Leergeld Nijkerk opgericht, één van de 80 regionale stichtingen, die kinderen willen helpen, wanneer ouders dingen niet voor ze kunnen kopen.

Daar is geld voor nodig. Frank Bieze (Bieze Food Group) en Jan Peter Müller   Müller Fresh Food Logistics deden vanmiddag een eerste flinke duit in het zakje. Bieze en Müller zijn met de bouw van het duurzame distributiecentrum van BFG Warehousing een strategische samenwerking aangegaan. De opening van het gebouw leverde diverse giften op. Dit resulteerde uiteindelijk in een cheque van 5000 euro voor Leergeld Nijkerk.

Fantastisch bedrag

Frank Bieze: Bij de opening van ons nieuwe pand in maart van dit jaar wilden we een duurzaam cadeau aanbieden. “Via de Rotary waren we bekend met de landelijke stichting Leergeld Gelukkig kwam er een Nijkerkse stichting, waardoor het bedrag ook nog eens in Nijkerk blijft. Wij hopen, dat dit bedrag een mooie start is voor een lang leven van de stichting.”

Voorzitter Marcelle Warringa noemde het een fantastische bedrag.”We hoorden de geruchten, dat Bieze en Müller aan ons dachten en dat heeft echt wel geholpen de stichting ook feitelijk op te zetten. Het heeft data proces wel bespoedigd.

Wethouder Patricia van Loozen beloofde de stichting te helpen waar de gemeente kan.”Het is heel goed, dat er zo’n stichting is.” Zij refereerde aan de stichting kindpakket en zag mogelijk vormen van samenwerking.

Leergeld Nijkerk

Leergeld Nijkerk wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. De stichting doet dit door te helpen bij de aanschaf van spullen als sportkleding, fiets of door de kosten van een schoolkamp te betalen. Het motto van Leergeld Nijkerk is dat alle kinderen mee mogen doen, want nu meedoen is straks meetellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen