Weesfiets krijgt tweede leven

Foto: Harry Koelewijn

Twee tot drie keer per jaar worden de weesfietsen bij het station geruimd. Deze fietsen staan daar maanden gestald met lekke banden, zonder ketting en andere kapotte onderdelen. Die parkeerplaatsen worden eigenlijk onnodig bezet gehouden. Er is vorig jaar een besluit genomen om dat aan te pakken. Werknemers van de gemeente labelen de fietsen met een bericht.

2016-11-02-weesfietsen-04

Als deze fietsen er dan 3 weken later nog staan, worden ze geruimd.

Uitdaging: recyclen en hergebruiken

Nu is de “Nijkerkse Uitdaging” op het idee gekomen om deze fietsen te recyclen en te hergebruiken.

Het belooft – volgens de organisatoren – een initiatief te worden waar Nijkerk trots op mag zijn: een unieke samen werking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs, zorg en (arbeids)participatie/inburgering. Weesfietsen krijgen een tweede leven als “De Fiets van Nijkerk” oj gaan weer opgeknapt en wel door als stationsfiets.

Opknappen en pimpen, dat doen dat doen mensen die willen leren, samenwerken en meedoen. De eerste fietsen zijn 1 november zorgvuldig gesorteerd op kwaliteit en bruikbaarheid door vakmensen als Henk de Ridder. Zij zijn betrokken bij dit initiatief dat is genomen door De Postkamer en de Nijkerkse Uitdaging.

2016-11-02-weesfietsen-02
Ze staan nu klaar voor een opknapbeurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen