Onthulling interactieve zuil in Museum Nijkerk

Foto: Gerrit van de Veen

De Nijkerkse Klokkenspelvereniging en Museum Nijkerk hebben de handen ineen geslagen om op een leuke, interactieve manier de Nijkerkse toren met het carillon te beleven.

Bij de verbouwing van Venestraat 16 tot museum zijn op de derde verdieping twee kijkgaten gemaakt, waardoor de mooiste toren van Nederland zichtbaar is. Bij deze kijkgaten staat nu een interactieve zuil met een film met Jan Bijvank. Als specialist vertelt hij op de film (opgenomen in de toren) het verhaal van de toren en het carillon. Daarnaast zijn foto’s op de zuil te zien, waardoor delen die vanuit de verte waarneembaar zijn, gedetailleerd op de foto te bestuderen zijn.

De Rabobank heeft een bijdrage gedaan vanuit de Rabobank Clubkas Campagne 2016. Directeur Rutger Jan Lusseveld onthulde de zuil donderdag 10 november. Leden van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging (met burgemeester Renkema als voorzitter) mochten als eerste het resultaat bewonderen. De zuil is te bekijken in Museum Nijkerk, Venestraat 16 (www.museumnijkerk.nl).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen