Veiligheid zwembad belangrijk criterium

doelgroepenbad
doelgroepenbad
Foto: architectenbureau Bos

De gemeente vindt, dat het bericht op de site van de Stad Nijkerk en op nijkerk.nieuws.nl suggereert, dat de gemeente de veiligheid van zwemabadbezoekers niet belangrijk vindt.

De gemeente hanteert voor het nieuwe bad de geldende wet- en regelgeving, het uitgangspunt dat voldaan moet worden aan het Keurmerk Veilig en Schoon. dat staat in een Raadsinformatiebrief. Bovendien is de eis geformuleerd, dat er in de toekomst een drenkelingendetectiesysteem mogelijk wordt. Welk systeem dat wordt, wordt in overleg met de exploitant bepaald.

De gemeente merkt ook nog op, dat er bij het bedrijf Eyeview Systeem in Oss geen offerte is opgevraagd. Wijnand Kooijmans heeftb het uitgezocht en scshrijft op de site van De Stad Nijkerk:”Wel blijkt dat er contacten tussen de aannemer van het te bouwen zwembad en Goedhart zijn geweest. Daarbij heeft de aannemer in december 2016 per abuis de opdracht aan het bedrijf van Goedhart ingetrokken. De aannemer heeft inmiddels hiervoor de gemeente excuus aangeboden, omdat deze vergissing gezorgd kan hebben voor negatieve beeldvorming over de gemeente. De vergissing is inmiddels hersteld.”

 

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen