Eerste expositie over verenigingsleven geopend

Het was zaterdagmiddag druk in Museum Nijkerk, vooral dank zij een geweldige opkomst van leden van verenigingen.

Dat was niet toevallig. Maranke Pater gaat een boek maken over het Nijkerkse verenigingsleven. Dat boek verschijnt in het voorjaar. Het wordt deel 1 van een serie boeken. In het eerste boek gaat het over 20 clubs: Pater wil in haar boeken sport&ontspanning in kaart brengen. Antwoord geven op de vraag wat doet de Nijkerker of Nijkerkerveender graag in zijn vrije tijd in clubverband

Tijdens de opening was er aandacht voor bijzonderheden van een aantal verenigingen. Dat blijkt uit de foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie. Er werd geschaatst, gefietst, gezongen en een paard gemend. De expositie gaat over 10 clubs: Voek, vrienden van het stoomgemaal, Flevo, Excelsior, De Lange Boom, Groei&Bloei, Volkstuinvereniging, Rega Nijkerk, Scouting, Badmintonvereniging Nijkerk, Streekmannenkoor, Oldtimerclub Nijkerk, Jeu de Boules, Voice, UVV, NVC, Expressief, SSVN, Hello You, Sparta Basketball, Veensche Boys en stichting Oud Nijkerk.

In het museum staan allerlei spullen een aantal clubs opgesteld en er zijn video’s van de verenigingen te zien. De expositie is open tot eind augustus. Maranke Pater maakte eerder een boek over verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen