Bestemmingsplan buitengebied niet gunstig voor boeren

Foto:

Het bestemmings­plan voor het buitengebied van Nijkerk is bijna een feit, maar Fije Visscher, voorzitter van LTO Gelderse Vallei is niet tevreden. ,,We staan nu 2-0 achter.”

Dat schrijft Maranke Pater in het AD.

Visscher: “Het definitieve ontwerp is nu pas klaar, maar dat betekent dat de gemeente Nijkerk te laat is geweest met het indienen van de wijzigingen bij de provincie, dat had voor 2016 moeten gebeuren.”

Het gevolg is volgens Visscher dat de agrariërs in het gebied minder ruimte krijgen om te kunnen groeien dan de boeren in omliggende gemeenten. De stap om te innoveren binnen bedrijf is hierdoor volgens Visscher moeilijker geworden. ,,We worden in Nijkerk beperkt in de ruimte, terwijl die er fysiek wel is. In de hele Regio Food Valley zijn tal van innovatieve boerenbedrijven, maar onze boeren kunnen onvoldoende innoveren. Wie bijvoorbeeld over wil stappen naar de biologische sector, of voor een ander concept, zoals ‘Beter Leven’ heeft meer ruimte nodig.”

In de praktijk is dit volgens wethouder Van Veelen nog geen knelpunt gebleken. ,,Vermoedelijk zal het ook maar in een enkel geval echt een probleem blijken te zijn. Daarvoor zal dan in overleg met deze partijen een oplossing gezocht worden.”

bron: AD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen