Nieuwe haven Zuidwal klaar (video & foto’s)

Apetrots zijn ze bij de Zeil- en Motorbootvereniging Zuidwal op hun nieuwe haven.

Zaterdag opent burgemeester Renkema samen met voorzitter Paul Verhoog de haven om drie uur ’s middags. Arjen Gerritsma (foto’s) en Ely Hackmann (video) gingen al vast kijken.

Tussen 13.00 en 17.00 uur vinden de festiviteiten rond het in gebruik nemen van de nieuwe haven plaats in en om het water bij De Zuidwal.

Jong en Oud

De feestelijkheden zijn leuk voor jong en oud. Er is een leuke braderie met diverse standhouders, nautische markt en gezellig foodplein, waar iedereen aan zijn trekken komt. Gedurende de dag vinden er een aantal loterij rondes plaats, waarmee fantastische prijzen te winnen zijn. Een hogedrukreiniger tot plantenbon en van wijnpakket tot jacuzzi. Ook is er een vol muziekprogramma en kunt u zich laten vereeuwigen door een karikaturist.

Voor de kinderen zijn er ook genoeg activiteiten. Zo kunnen zij een klompenbootje verven, ballonnen oplaten en op het water lopen in grote waterballen. Papa en mama mogen dat natuurlijk ook proberen. Daarnaast is er een springkussen, speeltuin en een ballonnenclown.

Programma

13.00 start braderie en festiviteiten
13.00 – 15.00 diverse optredens Zeemanskoor Nijkerks Welvaren
15.00 officiële opening door Burgemeester Gerard Renkema, gevolgd door een toost en ballonnen oplaten.
15.00 – 17.00 diverse optredens Aristakes, Nijkerks bekendste pianist en NS stationpianist van het jaar
13.00 – 17.00 verschillende loterij rondes en gezellige muziek van ID-DJ Entertainment
17.00 einde festiviteiten en start besloten feest voor de leden van de vereniging. Een mooi moment om het nieuwe vaarseizoen in te luiden

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd om dit feestelijke moment mee te vieren. Het is mooi weer om te fietsen, maar komt u liever met de auto, ook geen probleem. Er kan gratis geparkeerd worden langs de hele Zeedijk, tussen Bad Hulckestijn en De Zuidwal. Let op: deze weg is speciaal voor de opening vrijgegeven. Dit is een eenrichtingsweg. Ook kan er gratis geparkeerd worden bij Het Strandhuys, u wordt hierin begeleid door professionele verkeersregelaars. Als u slecht ter been bent, wordt u door de tuktuk pendelservice van My Tuk naar het evenemententerrein vervoerd.

Reacties