Thom Bakker erelid Klokkenspelvereniging

Foto:

Dinsdagavond vond in het stadhuis de Algemene ledenvergadering van de Nijkerkse Klokkenspel plaats.

Het was de laatste vergadering voor de vertrekkende penningmeester Thom Bakker.

Bakker is verhuisd naar Zwolle en gaat daarom stoppen als penningmeester. Hij werd tijdens de vergadering verrast door de voorzitter, burgemeester G. Renkema, die hem vertelde dat hij wegens zijn grote verdiensten, voor de NijKV benoemd werd tot erelid van de vereniging. Bakker heeft een zeer solide financieel beleid gevoerd, maar daarnaast veel initiatieven genomen om de Nijkerkse beiaardcultuur een impuls te geven. Met zijn collega-bestuursleden vormde hij een hecht en productief team! Het bestuur liet hem niet gaan zonder een mooie fles wijn en een fraai gegraveerd glas. Zijn vrouw Mieke kreeg een prachtig boeket. Tom Bakker wordt als penningmeester opgevolgd door Arie van Asperen.

Archief

Op deze vergadering werd door bestuurslid Jan Bijvank het vernieuwde archief gepresenteerd, zodat ook de aanwezige leden daarmee kennis konden maken. Het is een unieke en zeer toegankelijke verzameling van de historie en alle wetenswaardigheden van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, het carillon, de toren, de beiaardiers en de Nijkerkse beiaardcultuur.

Verder werd met veel genoegen gememoreerd dat op de Algemene Ledenvergadering van de Stichting Oud Nijkerk, een dag eerder, de Klokkenspelvereniging een grote gift van niet minder dan € 10.000 had ontvangen van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen! Een mooie stimulans om ons befaamde carillon nog beter onder de aandacht van het publiek te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen