“Meer met Muziek” geslaagd project

Foto:

In de maand maart heeft de Rehobothschool in Nijkerk helemaal in het teken gestaan van de muziek.

Er was een projectperiode met de naam “Meer met Muziek”, die werd afgesloten door twee presentatieavonden in de school, op 29 en 30 maart.

Muziek heeft kinderen heel veel te bieden. Het is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook bewezen goed voor de hele ontwikkeling van een kind. Muziek maakt slim, sociaal en gelukkig. Zo waren er bijvoorbeeld een paar keukenorkesten, werd er muziek gemaakt zoals op een kasteel, was er een uitvoering door kleuters van een circusvoorstelling, werd er geluisterd naar torenmuziek, naar musicalstukjes, naar Chinese muziek etc. Op beide presentatieavonden waren heel veel ouders, opa’s/oma’s, buren, present! Iedereen was enthousiast en vol lof over de prestaties van de kinderen. Kinderen uit de groepen 7 en 8 waren ingezet als fotograaf, als begroeter, als informant, en bij de catering.

“Meer met Muziek” krijgt vervolg

Vanaf 31 maart is de Rehobothschool gestart met een Leerorkest. Het leerorkest wil zoveel mogelijk kinderen de kans geven om te ontdekken hoe leuk het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken. Muziek is voor iedereen. Muziekeducatie is vaak hoogdrempelig en kostbaar. Dankzij een subsidie door het Fonds voor Cultuurparticipatie, waar koningin Maxima zich ook zo voor inzet,konden er violen, dwarsfluiten en gitaren ingekocht worden. De groepen 5, 6 en 7 gaan aan de slag en elke vrijdag komen er muziekdocenten om de leerlingen les te geven in kleine groepjes. Er zal toegewerkt worden naar een echte uitvoering! Samen optreden, zoals op de projectavonden, en straks met het leerorkest, is iets om ontzettend trots van te worden! De kinderen genieten er samen enorm van. Muziek verbindt, en wat is belangrijker dan dat!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen