NOVleden brainstormen over samenwerken

In het NOV-Ondernemerscafé eerder deze week ging het over samenwerken. Maar eerst werd er gewoon vergaderd.

Onbegrip

De vergadering was op zich “standaard”, goedkeuren van notulen, financieel overzicht en zo. Maar voorzitter Rob Veltink gaf ook een overzicht van alle ontwikkelingen, waar de binnenstad en dus de ondernemers mee te maken hebben. In de discussie die daarop volgde ging het al weer over (vooral gratis) parkeren. Er veel ontwikkelingen op dit moment. Sommigen gaven er blijk van door de bomen het bos niet meer te zien. Veltink was het ermee eens, dat er momenteel veel aan de hand is, maar dat dat vooral kansen biedt en riep de ondernemers op zoveel mogelijk in allerlei werkgroepen te gaan zitten.

Aansprekende arrangementen en evenementen

Onder veel belangstelling presenteerden Saskia van den Berg (Museum Nijkerk), Marco van der Wielen (Open Atelierroute) en Bas Boone (Optiek Verkerk) tijdens het Ondernemerscafé hun ervaringen met inspirerende arrangementen en evenementen in Nijkerk. Aan de orde kwamen de stadswandelingen van het museum, de walking lunch en het walking dinner (het museum samen met De Postkamer, Het Atelier en De Dolle Joncker), en het nieuwe arrangement The Long John Dinner (sigaren maken in het museum, whisky drinken bij De Moor en dineren bij Kade 10).

Tijdens de Open Atelierroute zijn jaarlijks een paar honderd mensen op de been, en bij het evenement Zinneprikkelend presenteren verschillende winkeliers hun nieuwe collecties. Een bruisende binnenstad heeft dit soort zaken nodig. Onder leiding van René Speelman (Platform Binnenstad Nijkerk) brainstormden de aanwezige ondernemers over verdere samenwerking en nieuwe mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen