Begrafenis Romy indrukwekkend

Op indrukwekkende wijze is de veertienjarige Romy uit Hoevelaken dinsdagmiddag naar haar laatste rustplaats gebracht.

Na een dienst in het Protestantse kerkcentrum De Eshof volgde een rouwstoet door het dorp, waar duizenden mensen haar een laatste groet brachten. Tijdens deze route kon je bijna een speld horen vallen. Alleen het geklik van de camera´s van de vaderlandse en lokale media doorbrak de serene stilte.

Tijdens de rouwstoet hingen de vlaggen halfstok en had de lokale middenstand besloten om alle uitspanningen naar binnen te halen of zelfs een uur op slot te staan. De stoet ging vooraf door een in wit gehulde koets met daarin Romy. Daar achter reed de familie en vrienden in een limousine en een rouwbus.

Bij de muziektent hield het gezelschap stil en werden duiven losgelaten. Daarna volgde (wederom) muziek van Justin Bieber ´Live is worth living´, gevolgd door een luid applaus. Nadat koers werd gezet richting de begraafplaats, waar Romy in besloten kring is begraven, hebben vele honderden mensen bloemen gelegd bij de muziektent. Burgemeester Gerard Renkema is ‘diep geraakt bij het zien van het intense verdriet bij de nabestaanden, maar ook het medeleven van alle mensen in de gemeenschap’.

Het lichaam van de 14-jarige Romy werd anderhalve week geleden gevonden. Ze kwam door geweld om het leven en was misbruikt. Een 14-jarige jongen uit Lunteren is aangehouden als verdachte.

bijdragen van Kees van den Heuvel (tekst), Arjen Gerritsma (foto’s in de fotoserie) en Ely Hackmann (video)

Verklaring familie Romy Nieuwburg

“Het was een mooi, waardig afscheid waar de liefde voor Romy alom voelbaar was. Wij zijn zeer geraakt door alle steunbetuigingen en het medeleven.
Het voelt alsof Hoevelaken, én mensen van ver daarbuiten, een arm om ons heen slaan. In deze zware tijd is dat een troost voor ons gezin.”

De komende periode wil het gezin in alle rust en privacy proberen een start te maken met het verwerken van dit grote verlies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen