Norbert Klein Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Foto:

Voormalig Tweede Kamerlid Norbert Klein is donderdagmiddag 29 juni onderscheiden met een Koninklijk lintje.

Hij ontving in de trouwzaal van het stadhuis uit handen van burgemeester Gerard Renkema de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Een verrassing was het niet. In de Tweede Kamer hadden ze al verteld dat de 61-jarige Hoevelaker een Koninklijke onderscheiding zou ontvangen. Zijn vrouw, wethouder Marly Klein, hoefde geen smoes te bedenken om hem naar het stadhuis te lokken.

Klein was in 2003 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten als gemeenteraadslid in Nijmegen en Statenlid. Hij werd in 2012 lid van de Tweede Kamer voor de partij 50Plus. Na het vertrek van Henk Krol werd hij op 7 oktober 2013 fractievoorzitter van 50Plus. Hij behield die positie tot 12 juni 2014, toen hij het lidmaatschap van deze partij opzegde. Op 13 november 2014 maakte Klein bekend dat hij als zelfstandig Kamerlid verder wilde gaan zonder associatie met 50Plus. Hij kondigde aan met een nieuwe partij aan de verkiezingen te willen deelnemen: De Vrijzinnige Partij. Deze partij haalde tijdens de laatste verkiezingen echter geen zetel. Het opspelden van het kleinood werd later in Huize Klein in Hoevelaken verder gevierd.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden