Eerste concert Rehoboth Leerorkest

Door een bijdrage uit het fonds voor cultuurparticipatie, impuls Muziekonderwijs, is de Rehobothschool begonnen met een leerorkest.

Het eerste optreden was vrijdag een feit.

Na weken oefenen waren leerlingen van groep 6 en 7 nu zo ver, dat ze een concert van een klein uur konden geven. Groep 7 zwaait af . Reden voor een feestje: een concert, waar de leerlingen laten horen wat ze geleerd hebben.

Vakkundige docenten gaven viool-, gitaar- en dwarsfluitles. Daar werd ook veel bij gezongen. De school heeft in samenwerking met Cultuurkust Harderwijk overigens zelf muziekinstrumenten aangeschaft waarop de leerlingen onder schooltijd les kregen

Volgend jaar weer

In het nieuwe seizoen 2017 – 2018, gaat de Rehobothschool verder met de nieuwe groepen 6 en 7. De groepen 5 krijgen les op blaasinstrumenten onder leiding van docenten van de fanfare Nijkerk. dat gebeurt in het gebouw van de Fanfare aan de Watergoorweg.
Daar werden ook de concerten gegeven. ’s Morgens liet groep 6 horen, hoe zij samenspelen op de viool, gitaar en dwarsfluit. ’s Middags was groep 8 aan de beurt.

Directeur Ineke Boonstra: “Goed cultuuronderwijs is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, voor hun creativiteit en voor de creativiteit van onze samenleving; 85% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen