Groene Vlag voor Groenhorst Nijkerk

Foto: Groenhorst

Groenhorst Nijkerk mag zich vanaf deze week een duurzame school noemen.

Sinds oktober 2015 neemt de school deel aan het programma van Eco-Schools, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Nadat al eerder het Bronzen en Zilveren certificaat werden behaald mag nu de felbegeerde Groene Vlag gehesen worden. Daarvoor is een plan doorlopen met als doel om duurzaamheid niet alleen in de school, maar ook juist in het denken en doen van de leerlingen en docenten structureel in te bedden.

Het succes hiervan is te danken aan het feit dat het initiatief bij de leerlingen ligt. De leerlingen van het eco-team enthousiasmeren medeleerlingen, schoolpersoneel en ouders en vormden het begin van deze verandering.

Zo hebben zij onderzoek gedaan naar allerlei duurzaamheidsthema’s en hiervoor vervolgens passende acties en oplossingen bedacht. Dit jaar stond zwerfafval op het programma. Om de overlast van kauwgom terug te dringen is er bijvoorbeeld een kauwgommuur ontworpen. Ook zijn er als proef nieuwe afvalbakken aangeschaft om het afval nog beter te kunnen scheiden. Daarnaast wordt er in samenwerking met de gemeente Nijkerk gewerkt aan een schone buurt door met de leerlingen afval te prikken rondom school.

Op dinsdag 22 augustus zal samen met de wethouder Nadya Aboyaakoub het nieuwe logo van de school onthuld worden en dat zal tevens het moment zijn waarop de Groene Vlag gehesen wordt. Vanaf 1 augustus gaat de school verder onder de naam Aeres VMBO Nijkerk en Aeres MBO Nijkerk.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen