Groenhorst heet nu Aeres

Het zal wennen zijn, want het “Groenhorst College” was een begrip.

Daarom is het een dag met een rouwrandje, zo zei wethouder Aboyaakoub-Akkouh voor ze de vlag met het nieuwe logo hees. Toch was ze vooral optimistisch: “Want het is toch een pracht school!”

Maar er was vooral reden voor een klein feestje bij de onthulling van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Vlak voor de zomervakantie werd namelijk bekend, dat een Eco-school is geworden. Reina Kuiper (van Eco-Schools) had voor de leden van het Aeres Eco-team een diploma en de school deed er een klein cadeautje bovenop.

Algemeen mbo- en hbodirecteur van Aeres Truda Kruijer benadrukte, dat de school de eerste duurzame school binnen de (grote) Aeresgroep is. Ze legde ook uit, dat de naamsverandering noodzakelijk was geworden om te onderstrepen, dat je binnen de Aeresgroep van vmbo naar hbo kunt doorstromen in de groene beroepswereld. De groep heeft namelijk allerlei opleidingsniveaus in huis.

Het was eigenlijk de bedoeling, dat de brugklasleerlingen ook kennis hadden kunnen maken met de nieuwe directeur van de school, Annette Vermaas. Haar start op de school is ongelukkig, want – zo vertelde ze ons – “er is een kleine complicatie, ik ben even uitgeschakeld.” Kennismaken met haar komt dus later.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen