3 cheques voor “Spelen voor je leven” (video)

Foto:

Op vrijdag 25 augustus overhandigden 3 Nijkerkse serviceclubs, te weten de Rotaryclub, Innerwheel en de Lionsclub, gezamenlijk 3 cheques ter waarde van € 500,- aan de stichting Spelen voor je leven.

Het Nijkerkse bestuurslid van Spelen voor je leven, Marjan Rikkers, en theaterdocente Bernadette Sikkers, namen de cheques aan.

Lionsclub Nijkerk kwam in contact met de stichting Spelen voor je leven en was onder de indruk van de doelstellingen van de stichting. De stichting organiseert theaterworkshops om mensen – die te maken hebben met de gevolgen van kanker – te steunen om in een veilige sfeer nieuwe energie en levensvreugde te vinden. Spelen voor je leven kan de financiële bijdragen goed gebruiken voor de inhuur van professionele docenten, promotie en zaalhuur. Het plan is dat Spelen voor je leven binnenkort als dank voor de bijdragen van de serviceclubs een theaterstuk zal opvoeren.

Een paar jaar geleden is de landelijke stichting Kanker in Beeld als pilot met een aantal theaterworkshops gestart in Amersfoort. Onder de naam Spelen voor je Leven is professioneel theatermaker Bernadette Sikkers improvisatielessen gaan geven in het Toon Hermans Huis Amersfoort, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Dit initiatief bleek zo succesvol, dat stichting Kanker in Beeld besloten heeft Spelen voor je Leven vast onderdeel te laten zijn van haar aanbod aan mogelijkheden voor creatieve expressie. In Amersfoort zijn de theaterworkshops nu dus al enkele jaren een feit. Naast Amersfoort is Spelen voor je Leven zich inmiddels ook in andere steden actief aan het ontwikkelen.

Om stichting Kanker in Beeld de ruimte te laten behouden voor het opzetten en financieel ondersteunen van nieuwe initiatieven, is in mei 2015 stichting Spelen voor je Leven Amersfoort als zelfstandige unit opgericht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden