Gebiedsteam zorgt voor tijdelijke opvang dakloze

Foto:

Al drie weken bivakkeert de dakloze Gert W. in het jeugdhonk naast sporthal De Baggelaar.

De 57-jarige rasechte Veender woont daar onder zeer erbarmelijke omstandigheden. Het hokje is twee bij één meter en hij slaapt op de plank in het midden van het hokje. Zijn fiets met daaraan plastic tassen, die naast het jeugdhonk is geparkeerd, is alles wat hij bezit. Hij heeft al aangeklopt bij diverse intanties, maar krijgt geen hulp. Alleen de buurt (omgeving Westerveenstraat) zorgt nog een klein beetje voor hem door iedere dag een prakkie eten te brengen. Hij mag op een locatie tweemaal per week douchen.

Gert, die niet met zijn volledige naam in de krant wil en ook niet op de foto gezet wil worden, is door omstandigheden uit huis gezet. Sindsdien zwerft hij over straat. Hij wil graag geholpen worden en doet nu een noodkreet. Nu is het zomer en is het slapen in de buitenlucht nog wel te doen, maar de winter komt eraan. Hij is op zoek naar een onderkomen.

Gert, die niet met zijn volledige naam genoemd wilt worden wil en ook niet op de foto gezet wil worden, is door omstandigheden uit huis gezet. Sindsdien zwerft hij over straat. Hij wil graag geholpen worden en doet nu een noodkreet. Nu is het zomer en is het slapen in de buitenlucht nog wel te doen, maar de winter komt eraan. Hij is op zoek naar een onderkomen.

In een reactie eerder op vrijdagmiddag zegt gemeentewoordvoerder Douglas, “dat er aandacht voor deze meneer is. De precieze situatie is nog niet in beeld, maar die wordt maandag verder bekeken.”

Oplossing in zicht

Een vertegenwoordiging van het Gebiedsteam heeft vrijdagmiddag met Gert gesproken en tijdelijke huisvesting aangeboden.

Vanaf zaterdagavond mag de 57-jarige Veender gebruik maken van een onderkomen in Amersfoort, vlakbij het Centraal Station. Hij krijgt daar warm eten en een slaapplaats. Bovendien ontvangt hij een lunchpakket als hij de tijdelijke opvang weer verlaat. Gert zegt erg blij te zijn met deze oplossing en de hulp van het Gebiedsteam en het gemeentebestuur. Vanaf maandag wordt via het Gebiedsteam gekeken naar een definitieve oplossing voor het huisvestingsprobleem en wordt bovendien gekeken of er begeleiding mogelijk is naar een baan. Sinds de berichtgeving in de media is Gert overladen met steunbetuigingen en goederen zoals het aanbod van kussens en dekens.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden