Kunstbus bijna vol

Foto:

Op vrijdag 15 september houden maar liefst tien organisaties open huis in gebouw &/entree aan de Frieswijkstraat 97.

Van 15.00 – 20.30 uur presenteren zij hun programma voor het nieuwe seizoen. Het evenement wordt geopend door wethouder Marly Klein.

Eén van de deelnemers aan het open huis is UVV Nijkerk. Sinds jaar en dag organiseren zij activiteiten en diensten voor senioren. Belangstellenden kunnen tijdens het open huis meedoen aan dansen, koersbal en creatieve activiteiten.

Ook Kunstbus Nijkerk is aanwezig. Alhoewel de datum voor aanmeldingen dan al is verstreken, zal het Kunstbus team aanmeldingen op 15 september nog meenemen in de planning.

Kunstbus Nijkerk bezoekt in december het Nationaal Ballet in Amsterdam, waar het klassieke sprookjesballet ‘The sleeping beauty’ (Doornroosje) wordt opgevoerd. De dansers van dit ballet behoren tot de crème de la crème van de balletwereld. Het belooft een ontroerende en meeslepende uitvoering te worden met pracht en praal, schitterende kostuums en muziek van de beroemde componist Tsjaikovski.

In januari staat de voorstelling ‘Wat ik moest verzwijgen’ op het programma met Grand Dame van het Nederlandse toneel Anne Wil Blankers. Zij vertolkt de rol van de Joodse onderduikster Jet. Haar zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er. Hij belooft voor het jongetje te zorgen als Jet het kind aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar.

De dubbeldekker bus die in februari naar de musical ‘My fair lady’ rijdt, is volgeboekt.

In april organiseert Kunstbus Nijkerk een dagtrip naar de wereldberoemde kristalfabriek Royal Leerdam Crystal uit 1878. In de fabriek zijn glasblazers, slijpers en graveurs aan het werk. Daarna gaan de deelnemers van een lekkere lunch genieten in het sfeervolle Oude Posthuys. Verzadigd en verkwikt keert de bus via een toeristische route langs mooie plekjes huiswaarts.

Overige deelnemers aan het open huis zijn Bibliotheek Nijkerk, Sigma Nijkerk, het Gebiedsteam, VluchtelingenWerk, Speelotheek Pinoccio, VU Nijkerk, Kreativiteitscentrum De Brink, Seniorweb en Museum Nijkerk. De toegang is vrij.

bijdrage van Yvonne Krol

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen