Nijkerkse ouderen lopen mee in landelijke rollatorrun

Een vijftal Nijkerkers heeft woensdagmiddag 6 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam deelgenomen aan de jaarlijkse landelijke Rollatorrun.

Onder hen bevonden zich de dames Top, Van den Brink, Van Markus, Van de Bor en Van Ramshorst. Allen liepen de vierhonderd meter. De jongste van het stel was 85 jaar. De sportievelingen waren met een busje van de Unie van Vrijwilligers naar Amsterdam gebracht. Daar wachtte hen in regenachtige omstandigheden de uitdaging. Nadat oud-atleet Nellie Cooman het startschot had gelost doorstonden de sportende ouderen, begeleid door vrijwilligers, de looptocht. Van hen was mevrouw Van Markus de snelste. Nadien was er een medaille. De groep werd bovendien geïnterviewd door AT5 en SBS6.

bijdrage van Kees van den Heuvel